TRATAMENTUL “NON STRIPPING” AL VARICELOR

Boala varicoasa este o boala congenitala iar singurul tratament eficient, momentan, pentru aceasta boala, este tratamentul chirurgical.

Dr.Horatiu Angelescu, membru al Societatii Franceze de Flebologie, a inventat “chirurgia varicelor fara smulgere”, din 1969 practicand acest procedeu in tratamentul bolii varicoase. Din 1993, si eu am renuntat la tehnica Beabcok, practicand procedeul dr.H. Angelescu , pana in prezent, la aproximativ 800 de paciente/pacienti cu boala varicoasa, cu rezultate foarte bune.

Bolnavului, in preoperator, i se efectueaza analizele de laborator necesare, examenul Doppler venos la nivelul membrelor inferioare, examenul preanestezic. In dimineata zilei operatiei, bolnavul se interneaza. Se practica, in functie de rezultatul examenului Doppler, crosectomia safenei mari/mici, safenectomii segmentare pe safena mare, excizia de vene comunicante si perforante – pe zone presemnate.

Interventia chirurgicala necesita multa rabdare si indemanare din partea medicului, pacientul nefiind supus niciunui soc traumatic. Bolnavul ramane internat o singura zi, iar recuperarea postoperatorie nu necesita timp, miscarea fiind indicata in aceste cazuri.
“ Cura chirurgicala fara smulgere a varicelor” se practica la Clinica MedLife Brasov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *